ŽIRI

STANIMIR TRIFONOV, rođen je 1958 u bugarskom gradu Veliko Tarnovo gdje je diplomirao bugarski jezik i književnost. Kao student se počeo baviti filmom, što će biti važno za njegovu kasniju filmsku karijeru. U klasi profesora Dimitra Pouneva završio je Nacionalnu akademiju za kazalište i film i već prvim dokumentarcem zadivio publiku.Autor je nagrađivanih filmova i vrlo uspješnih serija “Lov na vukove” (2000.) i “Na granici” (2014.-16.) koju je bugarska Akademija za film nagradila kao najbolju seriju s najboljim scenarijem i kostimografijom za 2014. godinu. Deset godina bio je director producijske kuće “Vreme”, a sada ima svoju produkcijsku kuću “Tristan Movie” sa sjedištem u Sofiji. Kao redatelj i producent radio je na više od 60 dokumentarnih i igranih filmova. Od 2004. godine radi kao docent na fakultetima u Blagoevgradu  i Sofiji.

NEDŽAD BEGOVIĆ rođen 1958. godine. Bosanskohercegovački filmski redatelj i scenarist. Autor je više od 50 animiranih, dokumentarnih i kratkometražnih filmova te 30 epizoda TV serije za djecu. Surađivao je s raznim TV postajama kao što su ARTE, Swiss TV, ZDF, Point du jour. Radio je kao umjetnički direktor, odnosno savjetnik i casting menadžer na brojnim međunarodnim produkcijama. Njegovi filmovi prikazani su u više od 300 gradova. Godine 2005. dovršio je svoj prvi dugometražni film „Sasvim lično“, i sljedeće godine je osvojio nagradu publike na ZagrebDoxu , a 2011 godine je filmom „Film mobitelom“ osvojio Srce Sarajeva. Begović je objavio i knjigu stripova, održao 15 izložbi i osvojio devet medalja za svoje izume.

IVAN SALAJ je rođen u Zagrebu 1969. diplomirao filmsku režiju na ADU, 1995. Za studentske filmove – tv dramu " , Vidimo se", kao i za dva dokumentarna filma „Drugi kat, podrum“ i „Hotel Sunja“ dobio je više međunarodnih nagrada, Rektorovu nagradu, Oktaviana, Brezu i Zlatnu arenu. Za HTV i RTL hrvatska, radio je kao scenarist i redatelj na četrdesetak dokumentarnih kratkih i dugih filmova 1995.-2008. kao recenzent scenarija u dramskom programu HTV-a, 1999-2002. Radio je kao pomoćnik režije na desetak igranih filmova 1992-2002. Kao koscenarist radio je na pet igranih filmova, posao kreativnog direktora na dva animirana filma, te kao redatelj na sedamdesetak reklama za razne produkcijske kuće. Režirao kratki igrani film „Priča o neandertalcima“, 2009. za stalni postav muzeja u Krapini. Kao scenarist i redatelj snimio dva kratka igrana filma u sklopu cjelovečernjih omnibusa „Zagrebačke priče vol.3“ i „Transmania“, 2015. Kreativni je producent, scenarist i redatelj igranog filma „Osmi povjerenik“ 2018. koji je višestruko nagrađivan.

BOŠKO PICULA je politolog i filmski kritičar, rođen u Šibeniku. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu studirao je politologiju i novinarstvo, nakon čega je magistrirao međunarodne odnose i doktorirao komparativnu politiku. Radi kao profesor na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu. Suradnik je Fakulteta političkih znanosti i Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autor je više znanstvenih i stručnih radova te izlaganja na međunarodnim znanstvenim konferencijama, a filmske kritike objavljivao je u nizu medija. Suautor je emisije o filmu Cafe cinema i emisije o filmu za djecu i mlade Kokice na Hrvatskoj televiziji. Kao filmski kritičar surađuje s Hrvatskom radiotelevizijom i Hrvatskim filmskim savezom.

ZVONIMIR KARAKATIĆ, a computer programmer born in Požega in 1976. His first encounter with non-professional filmmaking was when he acted in a film produced by Film Club „Gimnazija“, Požega at the age of five. He began taking photos as an elementary schoolboy and showed interest in filmmaking when he was in secondary school. He’s been the member of the Film Club (nowadays known as GFR FILM-VIDEO and is its vice-president ) for over 20 years and is himself the author of several non-professional films of which „Saturday Night Fever“ was awarded the gold medal at the 31st Croatian Film Festival. He was a co-producer, co-director and a co-editor of the film „May I Help You?“ which was selected in the official programme of „Dani hrvatskog filma“ in 2004. He finished his documentary „Kino moje malo“ in 2008. He has actively participated in organizing almost all the one-minute film festivals in Požega.