Skip to content

ŽIRI

VACLAV ANTONIN ŠIMEK, rođen je u Pragu u Češkoj. Diplomirao je na institutu za film, fotografiju i TV program. Do 1988. godine radio je kao asistent produkcije, kamere i direktor fotografije. Radio je i za ARTAMA-u iz Praga te kao kustos na Interkameri u Nacionalnom tehničkom muzeju u Pragu. Asistirao je u više od 400 filmova i bio direktor fotografije u više od 70 filmova za koje je nagrađivan na festivalima u zemlji i inozemstvu. Bio je član žirija prvog međunarodnog Hrvatskog festivala jednominutnih filmova.

LEJLA DEDIĆ je rođena u Konjicu, u Bosni i Hercegovini. Diplomirala je na Sveučilištu South Bank u Londonu na temu “Mediji i društvo”, nakon čega je obavljala različite poslove u medijskom sektoru, u kome ima već više od 20 godina iskustva.

Nakon angažmana u BBC World Service Trust/Media Action, 2011. godine, po otvaranju Al Jazeere Balkans počinje raditi u Programskom odjelu ove regionalne televizijske kuće kao Producentica za akviziciju i koprodukciju. Za Al Jazeeru Balkans do sada je otkupila preko 300 fantastičnih filmskih naslova i na desetine serijala. Koproducirala je preko 20 filmova, od kojih je većina nagrađivana na regionalnim i europskim festivalima. Tijekom dosadašnje karijere sudjelovala je na preko 50 renomiranih filmskih festivala kao članica žirija, panelistica i producentica.

TADIJA TADIĆ, Zagreb, završio je BA studij Filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i studira MA usmjerenje Dokumentarni film. Polaznik je brojnih filmskih radionica, a predaje i kao mentor Radionice dokumentarnog filma na Giffoni film festivalu u Skopju, Videoradionica za djecu i mladež u Kraljevici). Osim mnogih studentskih vježbi i filmova („Rođendan“ ADU, 2016. – Prva nagrada na 48. Reviji filmskog i video stvaralaštva, Srebrna medalja na Unici u Dortmundu, Najbolji dokumentarni film na Reviji studentskog filma u Zagrebu) radi i profesionalno, (kratkometražni dokumentarni film „Markovčani“ (HRT, 2015.), televizijske glazbene emisije „Poprock.hr“ i „Cesarica“ (HRT, 2017. – 2018.), a kao asistent režije sudjeluje na projektima: mini-serija „Nestali“ (Clinica i HRT, 2019. – 2021.), dokumentarni film „Bobetko“ (HRT, 2020.) te kratki igrani film „Medo“ (HRT, 2021.).

VELIMIR GRGIĆ pisac, scenarist i filmski producent. Objavio je 13 knjiga, radio je za televiziju, kazalište i film. Scenarist je i voditelj TV serije “CSI Hrvatska”, sudjelovao je u izradi talk showova i kvizova, a dvije godine radio je i u Jadran Filmu. Trenutno razvija igrani film, doku-seriju i animiranu TV seriju. Radio je kao novinar za najveće medijske kuće u državi.

ZVONIMIR KARAKATIĆ, programer iz Požege, rođen 1976. godine. Prvi susret sa snimanjem neprofesijskog filma u produkciji kinokluba “Gimnazija” iz Požege imao sa 5 godina kao glumac. Fotografiranjem se bavi od osnovnoškolskih, a filmom od srednjoškolskih dana kao asistent u svim fazama stvaranja neprofesijskog filma. Član je kinokluba (sada udruge GFR FILM-VIDEO, čiji je dopredsjednik) gotovo 20 godina i autor nekoliko neprofesijskih filmova, od kojih je “Groznica subotnje večeri” nagrađen zlatnom medaljom na 31. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, a “Izvolite molim”, čiji je suautor, prikazan je i na Danima hrvatskog filma 2004. godine. 2008. godine snimio dokumentarni film „Kino moje malo“. Aktivno sudjelovao u organizaciji gotovo svih festivala jednominutnih filmova u Požegi.