UVJETI SUDJELOVANJA

 1. HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA priređuje GFR FILM-VIDEO iz Požege. Festival će se održati 31.5- 4. 6. 2023. u Požegi.
 2. Na Festivalu će biti prikazana ostvarenja autora iz udruga, samostalnih autora iz Republike Hrvatske i inozemstva.
 3. Svaki autor ili udruga mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja koja do sada nisu bila prijavljivana na ovom Festivalu – KATEGORIJA A. Autori moraju biti stariji od 15 godina.
 4. . NOVO – KATEGORIJA B: Pošaljite svoje jednominutne filmove kojima predstavljate svoj grad, županiju okrug ili državu i njihove prirodne i kulturne ljepote te turističke potencijale. Najbolji film po izboru međunarodnog žirija dobit će posebnu nagradu.
 5. Dužina prijavljenih ostvarenja ne smije biti veća od 60 sekundi (uključujući sve naslove i dužinu trajanja zvuka).
 6. Ostvarenja trebaju biti poslana u PAL sustavu i to na DVD-u ili kao video datoteku internetom (mp4, mov, avi ili wmv).Prijavljujete li više ostvarenja preporučamo da budu na jednom nosaču zapisa. Početak svakog pojedinog ostvarenja treba biti označen, osim u slučaju da se svaki film šalje kao posebna datoteka na DVD-u ili internetom.
 7. Ukoliko ostvarenja ne budu udovoljavala zahtjevima iz točaka 4 i 5 Uvjeta sudjelovanja ili komisija za tehnički pregled ustanovi njihovu neispravnost smatrat će se tehnički neispravnim i neće biti prikazana.
 8. Ostvarenja za službeni program izabrat će ocjenjivački sud koji imenuje priređivač. Grand Prix i tri najbolja ostvarenja u službenom programu nagradit će međunarodni ocjenjivački sud vrijednim nagradama, plaketama i diplomama. Posebna nagrada UNICA-e dodijelit će se za promicanje solidarnosti među narodima ili upotrebe novih oblika izražavanja, a bit će dodijeljena i nagrada publike. Autoru s najvećim brojem prijavljenih filmova dodijelit će se posebna nagrada.
 9. Autori trebaju ispuniti online prijavnicu i svoja ostvarenja pravovremeno poslati internetom. Šaljete li svoja ostvarenja poštom priložite ispisanu prijavnicu mediju na kojem su ostvarenja. Priređivač će pažljivo rukovati ostvarenjima, ali ne snosi odgovornost za eventualnu štetu učinjenu u transportu. Ostvarenja će se prikazivat u najboljim tehničkim uvjetima. Priređivač zadržava pravo da s ciljem promicanja filmskog i videostvaralaštva koristi prijavljena ostvarenja za prikazivanje u javnim medijima, drugim javnim prikazivanjima, te ih presnimi za arhivu Festivala po odobrenju autora.
 10. Priređivač će osigurati besplatan smještaj i boravak na Festivalu (31.5- 4. 6. 2023) autorima čija su ostvarenja u službenom programu, a ostalim autorima po veoma povoljnim uvjetima.
 11. Zaključni rok za slanje prijavnica i ostvarenja je 28. travnja 2023.. godine (vrijedi pečat pošte).

GFR FILM-VIDEO
pp 709
34000 POŽEGA

Ostale informacije možete dobiti na:

tel./fax: 034/ 273-605
mob.     098/ 520-560
e-mail: crominute@gmail.com

Vaši osobni podaci za kontakt zaštićeni su u skladu s Europskim propisima o zaštiti podataka.

Voditelj obrade podataka: GFR FILM-VIDEO

U bilo kojem trenutku možete nas pitati za ispravljanje ili brisanje vaših podataka.

(Pošaljite e-poruku na crominute@gmail.com).

IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA

GFR FILM-VIDEO koristi osobne informacije samo za interno vođenje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova. Vaše informacije nikada ne dajemo ili prodajemo drugima.

GFR FILM-VIDEO pohranjuje i koristi za svoje unutarnje poslovanje, ali ne objavljuje kontaktne podatke autora čije je ostvarenje prijavljeno na Hrvatski festival jednominutnih filmova.
Ti podaci se čuvaju neograničeno, tako Hrvatski festival jednominutnih filmova može:

 1. obavijestiti autora ako je njegov / njezin film odabran u službeni program Hrvatskog festivala jednominutnih filmova
 2. dogovoriti i organizirati smještaj, prehranu, plan i program autoru-gostu tijekom Hrvatskog festivala jednominutnih filmova (ako je film tog autora/autorice odabran u službenom programu)
 3. obavijestiti autora o mogućim nagradama za njegov/njezin film na Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova
 4. informirati autora o idućem Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova, koji bi se trebao održati godinu dana nakon festivala na kojemu je autor prijavio svoje ostvarenje