28th CROATIAN ONE-MINUTE FILM FESTIVAL
28th HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA
Požega, Croatia

OPET ODGOĐENO DO DALJNJEGA

Za više informacija pročitajte NOVOSTI!

Žiri

1 Nedžad BegovicNEDŽAD BEGOVIĆ rođen 1958. godine. Bosanskohercegovački filmski redatelj i scenarist. Autor je više od 50 animiranih, dokumentarnih i kratkometražnih filmova te 30 epizoda TV serije za djecu. Surađivao je s raznim TV postajama kao što su ARTE, Swiss TV, ZDF, Point du jour. Radio je kao umjetnički direktor, odnosno savjetnik i casting menadžer na brojnim međunarodnim produkcijama. Njegovi filmovi prikazani su u više od 300 gradova. Godine 2005. dovršio je svoj prvi dugometražni film „Sasvim lično“, i sljedeće godine je osvojio nagradu publike na ZagrebDoxu , a 2011 godine je filmom „Film mobitelom“ osvojio Srce Sarajeva. Begović je objavio i knjigu stripova, održao 15 izložbi i osvojio devet medalja za svoje izume.

 

Kabil slikamNAMIK KABIL završio je studij filma na Santa Monica Collegu i Los Angeles City Collegu u Los Angelesu, SAD. Trenutačno u Sarajevu radi kao pisac, scenarist i filmski redatelj. Napisao je nekoliko scenarija za televizijske projekte, te za igrani film 'Kod amidže Idriza', redatelja Pjera Žalice. Njegov dokumentarni film 'Informativni razgovori' dobitnik je nagrade Srce Sarajeva za najbolji dukumentarni film Sarajevo Film Festivala 2007. godine. Kabilov dugometražni igrani film 'Čuvari noći' imao je svjetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu 2008.

 

3 VelimirVELIMIR GRGIĆ pisac, scenarist i filmski producent. Objavio je 13 knjiga, radio je za televiziju, kazalište i film. Scenarist je i voditelj TV serije “CSI Hrvatska”, sudjelovao je u izradi talk showova i kvizova, a dvije godine radio je i u Jadran Filmu. Trenutno razvija igrani film, doku-seriju i animiranu TV seriju. Radio je kao novinar za najveće medijske kuće u državi.

 

4 Dario

 

Dario Lonjak je filmski redatelj, scenarist i producent, diplomirao je filmsku i TV režiju na ADU 2012. godine. Njegovi kratki filmovi osvojili su brojne nagrade na filmskim festivalima. Radio je kao asistent režije na brojnim dugometražnim filmovima (“Metastaze”, “Ljudožder vegetarijanac”, “Broj 55”), režirao dokumentarni serijal “CSI Hrvatska” za Hrvatsku radioteleviziju, vodio filmske radionice u Hrvatskoj i Europi. Od 2017. suvlasnik je produkcijske kompanije Pulsar Produkcija, za koju režira i producira brojne komercijalne formate (namjenske i korporativne videe, glazbene spotove, TV i radijske reklame, multimedijalni sadržaj). Na jesen 2020. (ili proljeće 2021.) izlazi mu debitantski film, akcijska komedija "Divljaci".

 

Karakatic slikamZVONIMIR KARAKATIĆ, programer iz Požege, rođen 1976. godine. Prvi susret sa snimanjem neprofesijskog filma u produkciji kinokluba "Gimnazija" iz Požege imao sa 5 godina kao glumac. Fotografiranjem se bavi od osnovnoškolskih, a filmom od srednjoškolskih dana kao asistent u svim fazama stvaranja neprofesijskog filma. Član je kinokluba (sada udruge GFR FILM-VIDEO, čiji je dopredsjednik) gotovo 20 godina i autor nekoliko neprofesijskih filmova, od kojih je "Groznica subotnje večeri" nagrađen zlatnom medaljom na 31. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, a "Izvolite molim", čiji je suautor, prikazan je i na Danima hrvatskog filma 2004. godine. 2008. godine snimio dokumentarni film „Kino moje malo“. Aktivno sudjelovao u organizaciji gotovo svih festivala jednominutnih filmova u Požegi.

Please publish modules in offcanvas position.